Den lokale klysa Roy-Petter (9) har gjennom flere år spredt begeistring og frykt i boligfeltet Øvregrenda i Tomsvoll.

Roy-Petter (9) spiller fotball med kameratene (Foto: trix0r/Flickr/CC).

Roy-Petter er den sterkeste og raskeste gutten i gata, og går ikke av veien for å påpeke dette.

– En liten showmann

–  Han er jo en liten showmann, Roy-Petter, sier nabo Gudbrand Haug. – Som da de hadde sykkelkonkurranse i gata. Roy-Petter presset først de andre guttene ut av veien for så å stoppe rett før mållinja og peke nese til dem.

– Hvem er best? Spis grus, halvfeite, treige gærninger! Mora di er en gris! ropte han etter Karsten og Trym. – Mens de to småsneipene lå ydmyket tilbake med nesa i grusen.

– Haha, jeg trodde jeg skulle knekke sammen, forteller Haug.

Naboguttene lærer triks

Naboguttene tar stort sett Roy-Petters ablegøyer med godt humør: – Det er ganske kult når vi får komme hjem til ham for å drikke rødbrus og tape  i konkurranser, sier nabogutt Trym Åseng (8). – Og så står hele familien hans rundt og peker og ler av oss når vi taper.

– Sånt lærer du skikkelig av, sier Trym, som allerede har plukket opp mange tjuvtriks som har kommet godt med når han skal ta ut ydmykelsen på lillebror Hallstein (5).

Tung nedtur

Livet har likevel ikke vært uten nedturer for Roy-Petter. For noen måneder siden opplevde han å bli frasyklet ned Øvrebygdbakken.

–  Roy-Petter gikk helt ned i kjelleren etter å ha bli slått av to lubne nabogutter, og snakket ikke med noen på flere timer, sier mor Liv-Jorunn Nordberg. – Jeg ble skikkelig bekymret. Først etter tre liter rødbrus begynte han å komme til hektene igjen.

–  Jeg tror det var den tyngste perioden i livet hans.

To år etter synes Roy-Petter fortsatt det er vanskelig å snakke om episoden: – Jeg hadde stein i skoen, dessuten vant jeg allikavel, sier han kort til Opplysningskontoret.

Nedregrenda kritisk

Til tross for den enorme populariteten Roy-Petter nyter i Øvregrenda, viser en ny undersøkelse at 94 prosent av beboerne i naboboligfeltet Nedregrenda mener Roy-Petter er en bortskjemt sosiopat uten sosiale antenner.

Nabo Torunn Borg (42) avviser kritikken: – De folka eier jo ikke humor. Roy-Petter må få være Roy-Petter, sier hun. – Hvor er moroa for oss som ser på uten en skikkelig gla’mobber i gata?

Sur nabo

Den eneste som har inntatt en kritisk holdning til niåringens atferd er den sure naboen i svingen, Ingvald Godal (77). – Det eneste som kan følge Roy-Petter ned bakken er falkeblikket mitt, sier han til Opplysningskontoret.

– Neste gang den lille slyngelen kommer forbi her på den fordømrade Apache-sykkelen sin står jeg klar her med spanskrøret mitt.

– Han kommer ikke til å skjønne hva som traff ham.

Tagged with →