Frida Flåttflaten (23) har de siste par månedene blitt klar over at hun har spesielle evner: Hun kan snakke med de døde. Nå advarer hun andre unge mot å tro at livet som klarsynt medium er spennende og glamorøst. – De døde er stort sett veldig asosiale og dølle, sier hun.

De døde: Er de overvurderte som samtalepartnere? (Foto: jcee67/Flickr/CC)

De døde: Er de overvurderte som samtalepartnere? (Foto: jcee67/Flickr/CC)

Frida tok seg tidligere ofte en tur ned på Vår Frelsers Gravlund for å slå av en prat. Men den siste tida har det blitt lengre og lengre mellom hver gang. – De døde er utrolig lite sosiale. De har en helt råtten sans for humor og ler aldri av vitsene mine. De er utrolig humørsyke, og når de er furtne møter de deg med en mur av taushet.

– Jeg hadde trodd det ville være mye mer spennende å snakke med de døde, at de kunne fortelle meg om hvordan det ser ut på den andre siden og sånt, sier hun. – Men de har egentlig minimalt å komme med, og det blir veldig mye enveiskommunikasjon.

– Jeg har egentlig kommet til at det er mye mer interessant å snakke med levende mennesker, sier hun. Men hun er opptatt av at man ikke må dømme de døde: – Du hadde kanskje heller ikke orket å være så festlig med en mark kravlende ut av øyet.

Tagged with →