Norske kjendiser avviser på det sterkeste at Jarle Trå er den eneste som har utført dumdristige øvelser uten tilførsel av oksygen. Lars Sponheim skal ha holdt hovedtalen på Venstres landsmøte uten noe oksygen, og Synnøve Svabø skal ha ledet Melodi Grand Prix med det eksperter kaller ”en livsfarlig karboncocktail”.

Et værfast norsk klatrelag smiler vel vitende om at den norske æreskonsulen er på vei opp for å redde dem. (Flickr/CC/Darcy McCarty)

Et værfast norsk klatrelag smiler vel vitende om at den norske æreskonsulen er på vei opp for å redde dem. (Flickr/CC/Darcy McCarty)

Også andre kjendiser føler seg oversett. Tidligere landslagstrener Åge Hareide avslører at han holdt pusten under store deler av landskampene han ledet. Helene Rask sier hun for lenge siden opererte bort lungene for å gi plass til enda mer silikon. Petter Stordalen sier han nå bare puster inn CO2 i sympati med ozonlaget. Og Ari Behn sier oksygentilførselen mellom hjernen og munnen i lengre tid har vært blokkert av en opphopning av stemte s’er.

Fra sykesengen sier Jarle Trå at kritikken ikke går inn på ham. Det stopper ham tydelig heller ikke fra å sette nye, ambisiøse mål:

– Jeg skal få nordmenn til å slutte å nynne ”Fairytale” og Norge inn i EU i løpet av noen få uker!, erklærer en smilende Everest-bestiger.

Etter det OK kjenner til skal Jarle Trå ha blitt reddet ned fra fjellet i henhold til en gammel utvekslingsavtale mellom Norge og Kina som innebærer å overse menneskerettighetsbrudd i bytte mot å fly ned tomsete norske fjellklatrere fra Mount Everest. Det skal også ha hjulpet også at proaktive norske myndigheter lenge har hatt en norsk æreskonsul stasjonert i en teltleir på nordryggen av Mount Everest. Trolig vil norsk UD takket være den heltemodige redningsaksjonen unngå kritikk for denne konsulordningen som innebærer å plassere en norsk æreskonsul på hver fjellknaus over 6000 meter.