Feminister godtar at kvinner enda ikke får hoppe i det nye Vikersund. -Hopperne har i hvert fall one-piece, spisevegring og langt hår i nakken.

Hilde iført sine elegante hvite favorittskinnhansker. (Flickr/CC/A. Nilssen)

– Vi lever godt med at de første hopperne i Vikersund er menn. Det viktige er at de representerer kvinners livsstil, sier feminist og hoppentusiast Gerd Holen.

– Hopp har alltid vært en kvinneidrett. Se bare hvordan de neier når de lander. Den har bare blitt utført av menn, forklarer hun.

– Det internasjonale skiforbundet FIS har forsikret oss om at bare kortvokste menn med langt hår og spiseforstyrrelser skal hoppe. I tillegg vil draktene være i pastell og ikke for løstsittende. Delvis på grunn av kunstig oppdrift, men mest fordi det får rompa til å se stor ut.

Holen forteller at feminstene oppfordrer hopperne om å fortsette den vante skrikingen og klemmingen når det går bra, og sutrete kastingen av hjelm og briller i bakken når det går dårlig.

– Det er ingen bråhast med å promotere kvinnehopping. Den fremste mannlige skihoppperen heter til og med Hilde. Dessuten kan Anette Sagen være en skikkelig bitch noen ganger.

Tagged with →