Den norske Kirke har bestemt at den enkelte troende nå skal kunne tilpasse sin egen, personlige Bibel. Dette skjer etter at norske biskoper gang på gang viser at de gir faen i hva som står der uansett.

Denne typen problemstillinger håper Kirken nå å slippe å ta stilling til.

Denne typen problemstillinger håper Kirken nå å slippe å ta stilling til. (Illustrasjon: Opplysningskontoret)

Selv om samboende ifølge Bibelen bedriver synd og hor (1Kor 6:9; 7:2 og 1Tess 4:2-5.), har biskop Tor Berger Jørgensen valgt å ordinere en samboende kvinne med barn utenfor ekteskapet til prest. Tidligere har også homofile fått bli prester, såfremt de ikke stikker tissen sin der kirken mener den ikke bør være. Dette har opprørt mange kristne, som tror Bibelen er diktert av et ufeilbarlig, overnaturlig vesen som mener samboende og homofile bør brenne i helvete til evig tid.

Den norske Kirke tar nå konsekvensen av at selv de som har studert Bibelen i årevis ikke synes å tro noe særlig på den: – Vi innser at morallære ikke er vår sterke side, og tilbyr nå individuelt tilpassede bibler som hver enkelt troende kan fylle med det innholdet de ønsker. Vi kaller det den postmoderne bibel, sier informasjonskonsulent i den norske Kirke, Gaute Grung. Grung utdyper: – For hvert moralske spørsmål får leseren anledning til å velge mellom flere alternativer.

For eksempel finnes 1.Kor.6:9-10 i flere versjoner, den opprinnelige: “Verken de som driver hor, de som dyrker avguder, eller de som bryter ekteskapet, verken menn som ligger med menn, eller som lar seg ligge med, verken tyver, grådige, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike.”

Den politisk korrekte: “Jesus respekterer alle uansett legning og religion, men foretrekker monogami, hendene over dyna og et daglig alkoholinntak på maksimalt 3-4 enheter.”

Den gladkristne: “Jesus vil gjerne være din kompis, men gråter inni seg når han ser en rompis”.

– Vi kommer også tilby pakkeløsninger – skreddersydde bibler for dem som ikke har tid til å ta stilling til alle disse vanskelige spørsmålene, fortsetter Grung. – “Kirkekonsertpakken” inneholder enkelte av de ti bud, noen vers om å være snill mot fattige og tilgivelse, samt en utvidet versjon av Salomos høysang. Den er rettet spesielt mot søkende tidligere raddiser i midtlivskrise, som vil ha røkelse, myrra og et liv etter døden, men fortsatt vil pule rundt i rødvinsfylla. Disse har ellers en lei tendens til å ende som katolikker. “Tensingpakken” inneholder konservativ og moralistisk teologi skrevet i påtatt ungdommelig språkdrakt. Og den alltid like slitesterke “mørkemannpakken” inneholder rikelig med bibelvers til støtte for den som fortsatt ønsker å denge kone og barn og spre litt god gammeldags kristen uhygge rundt seg.

Siste: Nye muligheter for utmelding av den norske kirke.

Tagged with →