Statsutdannet kirgisisk informasjonsmedarbeider imponert over nordmenns appetitt på nyheter om fjerne folks komplekse situasjon.

POPULÆRT: Turid Helene Rissa og hennes tre barn mottar endelig etterlengtede politiske nyheter fra Kirgisistan. (FOTO:joShp/CC/flickr)

Det mobile Informasjonskontoret for Kirgisistan opplever nå så stor pågang fra nordmenn som føler seg ferdig informert om aske- og vulkanproblematikk at åpningstiden utvides fra 16.30 til 22.00 på tirsdager og torsdager.

– De fleste lurer på hvordan folk flest har det etter forrige ukes tumulter, hvilken rekrutteringseffekt oppstanden har hatt for opposisjonen og hvordan forholdet til Moskva kan komme til å utvikle seg i det kommende året, forteller informasjonssekretær Roza Bishkek.

– For oss er dette en herlig mulighet til å stifte bekjentskap med kirgisisk opposisjon, kirgisisk valglovgivning og det kirgisiske folks meninger om hint og annet, sier Turid-Helene Rissa, som bare rakk å ta lue på sitt minste barn før de hastet ned til Røa torg hvor informasjonskontoret er satt opp.

– I går kom vi fem minutter etter at de ringte i bjella og da måtte vi vente ganske lenge før det var vår tur til å bli informert om det kirgisiske parlamentets tokammersystem, avslutter Rissa, som nå endelig er først i køen.