Zhang Wei, innehaver av Brynes mest folkekjære kinarestaurant, Golden Dragon, valgte i går å avlyse den populære tirsdagskaraoken. Nå raser lokale sangglade: – Det må da være mulig for norsk myndigheter å tildele Nobelprisen til en kandidat som ikke skader norsk karaokeindustri.

Stamgjestene spør seg hva som har skjedd med den muntre kinamannen Wei (høyre). (Flickr/Andybullock77)

Den ellers så hjertelige eksilkineseren tittet forsiktig fram fra bak gardinene på den lukkede restauranten og ville ikke komme ut for å kommentere. Wei, kjent lokalt fra radioreklamen “Wei serverer i en fei”, blir beskrevet som en “helt av folket” på nettsidene til den kinesiske regjeringen.

Utenfor Golden Dragon dannet det seg utover ettermiddagen en gruppe rådville karaokedeltakere som ikke helt forstod hvorfor karaoketilstelningen var “avluset”.

– Karaoketilstelningen fyller et viktig sosialt tomrom på strekningen mellom Kristiansand og Stavanger. Det må da være mulig for norsk myndigheter å tildele Nobelprisen til en kandidat som ikke skader norsk karaokeindustri, spør trofast gjest Magnar Aasebø.

Viktig for karaokeindustrien
– Kinarestauranter er svært viktige for karaokeindustrien i Norge. Det er ikke bra for norske utøvere at  Nobelkomitéen velger en slik prisvinner, sier Aasebø.

– Ganske paradoksalt at Aleksander Rybak nå er hindret i å komme til Kina. Han hadde ikke vært den han er i dag uten onsdagskaraoken på Nesoddkroa.

Politiet ble tilkalt og ved åtte-tiden ble det rapportert om ro og orden i Bryne sentrum.