På Nobelfesten kommer to stoler til å stå tomme der kansellist Korkakbajev og ambassadesekretær Nursultankarakolashnikov skulle ha sittet. Hele Norge er på gråten etter at Kasakhstan har meldt forfall til Nobelprisutdelingen.

Nobelfesten blir ikke det samme uten ambassadesekretær Nursultankarakolashnikovs gjærede hoppemelk (Foto: sly06).

I Utenriksdepartementets diplomatseksjon var stemningen i kveld preget av resignasjon og dyp skuffelse. – Kina hadde vi kanskje ikke regnet med, og russerne blir jo bare dritings uansett. Men Kazakhstan… den så jeg ikke komme, sier en tankefull førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg.

– Da underdirektør Larsen fortalte om nyheten i lunsjen, brøt vi spontant ut i Benny Borgs “Jasså, sier du det, du kan ikke komme fra, du tok feil av hvilken dag det var”, forteller Brandtzæg. – Noen gråt åpenlyst. Det var helt uvirkelig.

– Nobel-nachspielet blir ikke det samme uten gjæret hoppemelk og bruderov, framhever Brandtzæg. – Det blir liksom ikke fest uten Kazakhstan.

Kazakhstan er et enormt land i Sentral-Asia som på tross av sin størrelse først og fremst er kjent for å trekke badetrusa opp over skuldrene og manglende selvironi.

– Jeg er sikker på at de har en veldig god grunn, avslutter Brandtzæg og peker på at Nobelfesten i år sammenfaller med spark-en-dissident-festivalen, som går av stabelen i Zjezkazgan i disse dager.

Tagged with →