Den katolske pateren Ksawery Knotz har gitt ut en sexlærebok. Siden katolske prester lever i sølibat, har enkelte kritiske røster innvendt at boken mangler troverdighet.

Vatikanet avviser kritikken: – Guds tjenere trenger ikke førstehåndskunnskap for å uttale seg. Er vi i tvil, vender vi oss til Bibelen for veiledning. Er noe fortsatt uklart, leser vi i Bibelen en gang til. Gir Bibelen fortsatt ikke svar, er det trolig ikke verdt å vite noe om, forklarer førstekonsulent i Vatikanets forsknings- og utredningsavdeling, Thomas Phallos.


Boken inneholder mange fargerike illustrasjoner, blant annet en oversiktlig plansje over kvinnens kjønnsorgan (bildet), som pateren har rekonstruert ved hjelp av fortrengte barndomsminner, sekundærlitteratur og guddommelig intervensjon.

Blant kapitlene er “Alene i kirken med altergutt og altervin – en særdeles dårlig kombinasjon”, “Heller HIV enn å ta en sædcelles liv” og “Hvorfor Gud i sin store godhet nekter meg sex selv om jeg tenker på puling døgnet rundt (og snart kaster meg over den første og beste geita som den sprengkåte, lidderlige grabukken jeg er)”.

Pateren gir følgende råd til katolske menn som skal gi seg i kast med et sunt, heterofilt sexliv etter lang tid i sølibat: – Det er egentlig såre enkelt, det er bare å tenke seg en altergutt snudd bak fram.

Tagged with →