Haakon Lie ble i dag sendt ned fra himmelen av Gud. Den kranglevorne AP-kjempen hadde kommet i klammeri med himmelrikets far som ikke så grunn til å utvise sin sedvanlige nåde.

(Wikimedia Commons)

Haakon Lie: Et bål av uvilje mot amerikansk jagerflykjøp. (Wikimedia Commons)

På samme måte som Haakon Lie i sin tid la seg ut med landsfaderen, hadde han etter ankomsten i himmelen raskt lagt seg ut med selveste faderen. Etter det OK kjenner til var det etter at Gud hadde holdt sin vante tale til de sist ankomme i himmelriket at Lie skal ha uttalt “Jeg skal knekke deg som en lus”.

Foranledningen skal ha vært en diskusjon omkring norske jagerflykjøp. Gud skal ha argumentert med at den amerikanske Joint Strike Fighter var mindre skadelig for den truede englefaunaen i himmelen – og dessuten mer kostnadseffektiv.

Lie, som har blitt kjent som en varm talsmann for det svenske alternativet, Jas Gripen, skal så ha skjelt ut Gud for å være en “puddel for amerikanske interesser”. Han skal videre ha ment at Gud lot seg lede av Den hellige ånd på samme måte som Einar Gerhardsen hadde latt seg lede av Werna.

Tidligere partisekretær Ronald Bye skal nå ha iverksatt norske Stay Behind-stryker i et forsøk på å dementere nekrologene og bringe Haakon Lie tilbake til jorden.

Tagged with →