Representanter for NAV innrømmer nå at de i en årrekke har drevet en bedriftsserie i kasteball.

Gunnar Thywold demonstrerer en forwardslice med arbeidstilvenningsbidrag.

Innendørsidretten utøves i trange, lange og mørke korridorer. Regelverket blir stadig utvidet med nye, kompliserte bestemmelser, men hovedformålet er å sørge for at kasteballene er i konstant bevegelse uten at noen tar imot.

Gunnar Thywold ved Hokksund NAV-kontor har gjennom målrettet trening blitt en av Norges ledende kasteballutøvere.

– Hemmeligheten ligger i håndleddet, avslører han.

Thywold demonstrerer ved å smelle igjen kontordøra med uhyggelig presisjon i samme øyeblikk som Jorunn Henriksen (42) fyker forbi, uten å søle en dråpe av kaffekoppen.

Ifølge Thywold bidrar bedriftsidretten positivt til arbeidsmiljøet.

– Det holder også sykefraværet nede. Trening i arbeidstida virker forebyggende på stive nakke- og ryggmuskler, og så blir man i så godt humør av det! sier han idet Øyvind Dunberg (34) rikosjetterer over gangen til avdeling for att- og framføring.

Men kasteball er først og fremst en lagsport: – I kasteball er ingen bedre enn lagets dårligste spiller, forklarer Thywold.

– Og det er Hjulberg på Trygdekontoret, i tilfelle du lurte.

Stian “Softie” Hjulberg har flere ganger blitt kåret til “least useful player” i kasteballserien etter å ha tildelt flere klienter saksnummer, en mappe og et kontor å gå til, noe som har ført til “en helvetes mengde mas”, ifølge Thywold.

Kasteballgjengen ligger nå i hardtrening foran VM, som går av stabelen i Dortmunder Wartehalle i oktober. Tsjekkerne og nordkoreanerne regnes blant de farligste utfordrerne til gullmedaljen.

Kasteball Jorunn Henriksen (42) er glad for at noen endelig tar henne på alvor: – Jeg har vært en kasteball i systemet i over 30 år og aldri fått noen ordentlige svar, hevder hun.

– Men nå skjønner jeg endelig hvor svimmelheten og muskel- og skjelettplagene kommer fra.

Tagged with →