Det lille landet Jordan kan ha funnet svaret på problemene i Midt-Østen, men sliter med å finne en fin formulering som på elegant vis forteller at de har løsningen.

BRAINSTORMING: Selv ikke en real runde tannpuss gav politisk rådgiver i Jordansk UD, Mubajram al-Mubrantsek et kreativt slagord for Jordans løsning. (FOTO: Jordansk UD)

Jordanske eksperter har brukt de siste ukene til å klekke ut en vanntett plan for regionens fremtid. Tidligere denne uka forelå dokumentet som en gang for alle ville etablere stabile liberale demokratier i samtlige land i regionen.

– Vi var så entusiastiske og glade over at vi endelig hadde fått det til, sier politisk rådgiver i Jordansk UD, Mubajram al-Mubrantsek. – Og så blei skuffelsen desto større da kommunikasjonsavdelingen krevde at vi måtte komme opp med en kul “catchprase” for å markedsføre planen.

– Du skjønner tegninga: “Jordan vet …” et eller annet. Vi var fullstendig blanke.

– Det er en forbannet situasjon, bekrefter utenriksminister Nasser Judeh. Det nærmeste vi har kommet en god formulering er “Jordan vet hvorledes”, men det rimer jo ikke. Jeg har det på tunga, men får det (faenmeg -red. anm.) ikke ut.

al-Mubrantsek har prøvd alt for å komme på et fiffig slagord. – Jeg får vanligvis alle de gode idéene mine mens jeg står og pusser tenner, sier han. – Men denne gangen – ingen ting!

– “Jordan vet hvem… hva… hvor…”. Nei, faen. Tilbake til skrivebordet, avslutter al-Mubrantsek, idet 300-sidersdokumentet treffer papirkurven med kirurgisk presisjon.

Tagged with →