Mens matematikere lenge har hevdet at det vil ta en million sjimpanser med skrivemaskiner milliarder av år å skrive Shakespeares samlede verker, fullførte dvergsjimpansen Kyle-Julius i ettermiddag Siv Jensens landsmøtetale på første forsøk.

Kyle-Julius jobber med Siv Jensens landsmøtetale. Foto: Olivander/CC.

– Han plukket opp ordene “systeeemet” og “bensinpriser” samt noen foraktfulle fnys fra vaktmesteren, og da var vel egentlig halve jobben gjort, sier dyrepasser Gunder Mosberg ved dyreparken i Kristiansand.

Prestasjonen skal imidlertid ikke ha vært helt etter læreboka, innrømmer Mosberg.

– Kyle-Julius måtte riktignok bruke rettetasten ved en anledning, da et avsnitt om respekt for enkeltmennesket og mangfold forvillet seg inn i seksjonen om innvandring.

Matematikere reagerer med et skuldertrekk på hendelsen: – Vi har egentlig antatt at sjimpanser har skrevet alle Jensens landsmøtetaler de siste årene, sier førsteamanuensis Birger Cruyff ved Høgskolen i Kyrksæterøra.

Betahann i sjimpanseflokken, Tarzan, sier Kyle-Julius prestasjoner ikke har imponert sjimpanseflokken: – Dette er småbananer sammenliknet med da jeg klarte fire hele linjer av Hamlet i vinter.

– Jeg hadde i det minste forventet en mer overbevisende argumentasjon mot handlingsregelen, avslutter Tarzan.

Tagged with →