Stein Erik føler seg mobbet av Trond, mens Trond sier at det var Stein Erik som begynte. Etter to dager med tv-sendt krangel, er Jens lei og kaller inn foreldrene til samtale.

Om ikke guttene snart slutter med all kjeklingen, vil Jens vurdere å omplassere dem til denne institusjonen. (Flickr/CC/Leanna thru the lens)

– Stein Erik og Christen har alltid holdt på i sin del av skolegården, men plutselig skulle de begynne å bølle med oss, sier Trond.

Trond er ikke i tvil om hvem som har skylden for at den hyggelige sommeravslutningen etter et langt skoleår ble omgjort til kranglefanteri direkte på tv.

Ødelegger
– Stein Erik og Christen driver bare og leker butikk, og holder på med sånne gutteleker og roper “forbudt for jenter” og sånn, mens på denne siden av skolegården er vi flinke til å leke alle sammen. Til og med Liv Signe får være med på leken, enda ingen helt skjønner hva hun babler om eller hvorfor hun plutselig blir så sinna og midt i fotballkampen tar ballen sin og løper hjem, sier Trond.

Stein Erik og Christen på sin side understreker at den som sier det er det sjøl.

– Vi har like mye rett som han til å være med å bestemme. Han sier masse slemme ting når de voksne ikke er der. En gang sa han at Christen så teit ut i sykkelhjelm, forklarer Stein Erik.

Høyeste hold
Konflikten blir nå løftet opp på høyeste hold.

– Jeg er utrolig skuffet. Det er ikke sånn vi skal snakke til hverandre her i gården. Det vet både Trond, Stein Erik og Christen. Vi tok opp temaet da vi hadde samlingsstund hjemme hos Harald, men ingen av partene ser ut til å ville gi seg. Jeg har derfor innkalt foreldrene til en samtale, sier Jens.

Når har imidlertid mamman og pappan til Stein Erik snakket med advokatene sine. Og vil ha samme avtale som Kjell Inge.

– Hvis Jens bare kjøper de loddblokkene som Stein Erik ikke klarte å selge til skoleavslutningen, så lover han å være snill.