Iranske myndigheter krever en unnskyldning fra Hollywood for måten iransk kultur framstilles på i filmer som “Ikke uten min datter” og “The Wrestler”. Talsmann for Irans Aller Øverste Gravalvorlige Råd for Kultur, Wazir el-Majnoun, sier til Opplysningskontorets korrespondent: – Hollywood har fornærmet oss i 30 år ved å bare vise litt av hvor ravende gale vi er.

Illustrasjon: azrainman/Flickr/CC

Illustrasjon: azrainman/Flickr/CC

– Men vår rike kulturarv består ikke bare menn som bortfører vestlige kvinners barn og fribrytere som kaller seg Ayatollah. Vi driver også med religiøse tvangstanker, henging av voldtektsofre og andre store og små vi måtte komme over, steining,, kjønnsapartheid og snikmord. Vi pusler også med et nokså vellykket atomprogram, om jeg må si det selv. Og vi hater ikke bare løsaktige kvinner, men også jøder, homser, journalister, baha’ier, dissidenter og folk som er smartere enn oss selv, hevder el-Majnoun.

– Når Hollywood bare viser litt av intensiteten i vårt hat og galskapen i våre vrangforestillinger, blir vi fullstendig gjort til latter i sammenlikning med andre sinnssyke regimer, som Nord-Korea og Zimbabwe, sier el-Majnoun, som nå krever at alle amerikanske filmer må godkjennes av Irans Aller Øverste Gravalvorlige Råd for Kultur før publisering.

– Ellers kommer vi og tar dere, påpeker han.

Tagged with →