Frustrerte norske intellektuelle, som ikke er funnet verdige til deltakelse i underholdningsprogrammet “Skal vi danse?”, samler seg nå utenfor TV2s lokaler på Karl Johan. Erik Fosnes Hansen står i spissen for en papirkuleintifada mot tv-bygningen.

Norske intellektuelle viser til suksessen Piet Hein hadde i den danske utgaven av "Skal vi danse?". (Flickr/CC/Frizz Text)

Norske intellektuelle viser til suksessen Søren Kierkegaard hadde i den danske utgaven av "Skal vi danse?" (Flickr/CC/Frizz Text)

Side om side med Fosnes Hansen står Stein Mehren. Dikterkjempen deklamerer belevent en nidvise med tittelen “Skal vi danse mot evighetens speil badet i et overvintret fata morgana”. Samtidig øver tidligere kulturminister Lars Roar Langslet oppspilt inn et klassisk Fred Astaire-nummer.

Ved nærmere øyesyn viser det seg at papirkulene til Fosnes Hansen består av sammenkrøllede sider i det forkastede førsteutkastet til “Salmer ved reisens slutt” – opprinnelig titulert “Drita full før Beringstredet, fallerallera”.

– Hvis dere ikke snart slipper oss til, så begynner vi å kaste Molotov-cocktails, skriker Fosnes Hansen som står bøyd over en liten haug papirkuler, med et halvfullt likørglass og Mehrens tente pipe i hendene.

Omdømme på spill
Omdømmeeksperter advarer nå Triana Iglesias, Ole “Lukkøye” Klemetsen og Charterfeber-Svein mot den profilering danseprogrammet vil medfører.

– Det kan bli svært vanskelig for dette trekløveret å vende tilbake til sine profesjonelle profesjoner som seriøse aktører etter en slik tabloid eksponering, hevdes det.

NRK2 vurderer å komme kunstnerne i møte med realityvarianten “Skal vi erindre?” ledet av hele nasjonens kjæledegge Jon Fosse.