Norske medier har gått ut med en samlet beklagelse etter at det mellom klokka 14 og 15 i dag ikke ble publisert en eneste ny kronikk om islam.

foto: hassan_ft_uos_51/CC.

foto: hassan_ft_uos_51/CC.

Nordmenn var dermed totalt uvitende om hva nordmenn som har konvertert til islam i voksen alder synes om arabiske terroristbevegelser nå i ettermiddag. I løpet av denne timen ble det heller ikke frigitt noen ny informasjon om kommentarfeltskribent haterjens72 mener islam er en fredens religion, eller om han har et noe mer skeptisk syn.

Landsforeningen for Ekstremt Tungnemme med Dårlig Korttidshukommelse reagerer sterkt på fraværet av oppdatert informasjon om islam.

– Mange ekstremt tungnemme med dårlig korttidshukommelse var forvirret og usikre i ettermiddag, sier generalsekretær Karen Brandtzæg.

– De ringte og spurte om på alt mulig. Noen spurte om hvorfor ingen tar avstand fra IS lenger. Andre trodde Hege Storhaug drev med noe med menneskerettigheter.

Uten sammenhengende påfyll av totalt forutsigbare meninger om islam fra MINOTENK, Antirasistisk senter og HRS er det umulig for ekstremt tungnemme med dårlig korttidshukommelse å gjøre seg opp en mening om islam, understreker Brandtzæg, som får støtte av Foreningen for Folk som Må Ha Alt Inn Med Teskje.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, tar selvkritikk. – Noen sitter nå kanskje med inntrykk av at det finnes andre temaer enn islam som det kan være verdt å diskutere, sier hun.

– Dette inntrykket må vi bare gjøre vårt beste for å rette opp.