Thor Hushovd innser fortvilet at han allerede i løpet av de første etappene i årets Tour de France har brukt opp de fremste av sine unnskyldninger for manglende resultater.

(Wikimedia Commons/Jaquline Digicam)

Thor Hushovd trosser her trekk i halsen og en kløende myggstikk på ankelen, mens han gjør seg klar til en ny spurt. (Wikimedia Commons/Jaquline Digicam)

“Jeg ble liggende litt fastklemt i feltet, opptrekkeren min forsvant, bihulene tetnet, radiosenderen skurret og så tror du ikke foten gled på pedalen.” Slik uttalte nordmannen seg etter den fjerde etappen i Tour de France.

– Det var ikke før jeg leste artiklene på nettet seinere, at jeg innså rekkevidden av mine uttalelser. Jeg ble for ivrig, og nå frykter jeg at jeg har brukt opp alle mine unnskyldninger allerede. Det er synd, fordi jeg har masse krefter igjen.

Dette var en personlig rekord med motsatt fortegn for Hushovd, som pleier å holde til fjelletappene før han bruker opp unnskyldningene sine.

Men noe lengre enn Pyrenee-etappene har jeg aldri holdt, sukker han, mens han blar rastløs i en bunke medisinske bøker.

– Kanskje jeg kan skylde på struma? Hvordan arter egentlig struma seg? Finanskrisen? Visste du at Dag Erik Pedersen kunne unnskylde seg på 14 språk? Flytende.

Tagged with →