En skuffet Thor Hushovd måtte innse at han igjen gikk glipp av Tour de France sin grønne sutretrøye for de beste bortforklaringene.

Selv etter å ha boret nye hull i hjelmen for å lufte hodet, stokket det seg igjen for Hushovd. (Wikimedia Commons/Ludo29)

– Jeg hadde forberedt en god unnskyldning hvor jeg skulle si at den beste rytteren vant og at jeg håpet å komme sterkere tilbake. Men i stedet bommet jeg nok en gang på oppløpet og endte igjen med å skylde på både motstanderne, lagkameratene og media.

– Etter en hel vinter med trening i bortforklaringer, hvordan kunne dette skje?

– Vel, jeg lå godt an grammatikalsk, men som kom to allegorier og sperret meg inne mot kanten, så glapp et par adverb i det jeg skulle bytte analogier. Det hjalp ikke at flere sideordnede konjunksjoner kom fra ingensted og blokkerte sikten. Pluss at jeg fikk sola i øynene.

Tagged with →