Partiet har nå stort hell med den nye strategien med ikke å snakke om Høyre-politikk. Nå innrømmer leder Erna Solberg at det stadig mindre synlige partiet bevisst stjeler velgere fra “vet ikke”-gruppen. – Vi er sikret stabilt høye meningsmålinger og slipper å kaste bort tid på å utvikle ny politikk.

Erna Solberg, mens hun later som hun skriver ned en politisk idé. (Flickr/CC/Naturvernforbundet)

En fornøyd Erna Solberg stråler om kapp med sommersolen. Meningsmålingene viser at partiet nettopp har passert både Ap og Frp.

– Vi får jo langt mer tid til å nyte finværet med den nye “vet ikke”-strategien. Og så sparer vi store summer som vi kan bruke på buttons, hettegensere, partytelt og slikt som virkelig livner opp i politikken.

Erna Solberg forteller at partiet nå har sluttet helt med å stjele politikk fra Ap og Frp.

– Det har nok litt med å gjøre at heller ikke de vet hva de mener halve tiden. Det er først nå vi har forstått at de gjør det bevisst. Nei, tiden med å lage politikk som ingen vil ha er definitivt over for vår del.

Pappaperm arbeidsuhell
– Men hva mener egentlig partiet om datalagringsdirektivet?

– Vet ikke.

– Regjeringssamarbeid med Frp?

– Ingen idé.

– Oljeutbygging i Lofoten og Vesterålen?

– Et høyt og rungende hakke peiling! sier partilederen.

– Vi har faktisk bare gjort et eneste vedtak de siste månedene, og det var å gå inn for å ta bort pappapermen. Det var et arbeidsuhell, men jeg kan berolige med at det ikke ble brukt noen penger til utredninger eller annen luksus. Her sparte vi penger ved å bruke partiprogrammet fra 50-tallet.

Tagged with →