– Det er ikke bærekraftig at en stor del av befolkningen bruker flere år på å surre rundt i kjeledresser med yoghurt rundt munnen, sier skolepolitisk talskvinne Kristin Vinje (H).

(Foto: Salon.com/CC).

Fire-femåringer i skolen kan være et viktig tiltak for endelig å få bukt med barnslig oppførsel (Foto: Salon.com/CC).

Høyre foreslår i dag skolestart for fire- og femåringer.

– Barnslighet er vår nye folkesykdom, forklarer Vinje. – Hver dag, over hele landet, går tusenvis av fire- og femåringer rundt og dikter opp historier uten forankring i virkeligheten, de gjentar meningsløse regler og sanger, hopper formålsløst rundt og bruker enorme mengder tid på Kapla- og Lego-konstruksjoner det aldri blir noe ordentlig av.

– Bombe under velferdsstaten

Ifølge Vinje koster det samfunnet ti oljefond i året at tusenvis av småbarn diller rundt med uproduktive leker.

– Barnslighet er ikke bærekraftig og en bombe under velferdsstaten.

Krever tidlig innsats

En omfattende skolereform er nødvendig dersom Norge skal nå hovedmålet i skolepolitikken – å få landets tiåringer til å prestere på nivå med østasiater på PISA-testen. Skolestart for femåringer er bare første skritt:

– Hvis vi skal kurere barnslighet, krever det tidlig innsats, forklarer hun. – Vi ønsker derfor å benytte oss av en utvidet ordning med tidlig ultralyd til å sende inn informasjon til fosteret tidlig i svangerskapet om grunnleggende integralregning.

Kunnskapstørste barn

Vinje påpeker at småbarn har en enorm kunnskapstørst: – Informasjon vi har innhentet tyder på at det ikke er noen ting fire- og femåringer heller vil enn å sitte stille hele dagen og regne brudden brøk.

– Hvor har dere hentet denne informasjonen fra?

– Den har vi dratt ut av ræva, avslutter Vinje.

 

Tagged with →