Investorgruppen som har solgt rønner i Østfold til seg selv til overpris har blitt headhuntet til å lede Røkkes nye stedatterdatterselskap, Aker Very Bad Solutions. – Dette er fin ungdom med evnen til å tenke jævla forbanna industrielt og kreativt, skriver Røkke i en pressemelding.

Bogdan Svinovics 81-modell blir det første store oppkjøpet for Aker Very Bad Solutions (Foto: eleventh earl of Mars/Flickr/CC).

Bogdan Svinovics 81-modell blir det første store oppkjøpet for Aker Very Bad Solutions (Foto: eleventh earl of Mars/Flickr/CC).

Det nye selskapet viderefører forretningsmodellen som både Østfoldbanden og Aker har basert seg på, nemlig å øke foretakets verdi ved å selge ubrukelige, overprisede gjenstander til seg selv.

Nyutnevnt styreleder i Aker Very Bad Solutions, Bogdan Svinovic, sier til Opplysningskontoret at den første kontrakten allerede er inngått med datterselskapet Aker Really Shitty Solutions om salget av Svinovics Opel Corsa 1981-modell for 90 millioner kroner.

Røkke, som etter Brustad-feiden har besluttet å bli kjeltring på heltid istedenfor å gi bort alle pengene sine til sultne studenter, legger ikke skjul på at den glade gjengens kreative ferdigheter i omgangen med dokumenter dessuten kan gi “viktige synergieffekter” når en ny offshoresesong står for døra.

Staten varsler at de vil gå inn med en større eierpost for å sikre at selskapet ikke faller på tyrkiske eller serbiske hender. – Utenlandske oppkjøp av norske gråsoneforetak truer velferden, så her må Staten handle raskt, hevder næringsminister Sylvia Brustad, og påpeker videre: – Det er tross alt bedre å være nyttige idioter enn bare idioter.

Tagged with →