– Forbløffende, sier historiker Ådne Tomteberget. – Mine undersøkelser viser at verden har snudd bunken og er i ferd med å gjenta forrige tiår. Frp-topp har sex med mindreårig, og Vesten er i gang med intervensjon i Midtøsten for å beskytte sivile mot en gal diktator.

Verden er nok en gang klare for å gjenoppleve de glade 00-årene. (Flickr/CC/Mybleacher)

Historiker Tomteberget blar i sine papirer og ramser i tillegg opp Drillo som landslagssjef og Sigbjørn Johnsen som finansminister.

– Og nok en gang har en norsk støttesang løst en internasjonal humanitær katastrofe.

Tomteberget finner allikevel enkelte vesensforskjeller som gir håp.

– Heldigvis går verden framover. Utuktssakene i Frp er nå homofile, og det er selvsagt ikke et partianliggende å undersøke om Birkedal kan ha brukt sin posisjon som ledestjerne i Frp og FpU til å skaffe seg innpass hos unge gutter i organisasjonen. Og denne gangen er den vestlige intervensjonen i Midtøsten helt sikkert kortvarig. Sist var jo planen at den skulle være langvarig. Og det er jo ikke sånn at Libya har olje, forteller han.

Lære av feilene

Han finner heller ingen grunn til å betvile at finansnæringen har lært av forrige tiårs opphetede markeder.

– Og så skal vi ikke være engstelige når Ariel Sharon nok en gang blir Israels nye statsminister. Denne gangen tror jeg han har lært. Utrolig hvor runde litt kantete mennesker blir etter 5 år i koma.

Selv gleder seg til nye avskjedsturnéer for Aha og piratbuksenes gjeninntog.