Et tilnærmet tosifret antall hijabkledde søkere til Politihøgskolen tok i dag til gatene for å kreve flere kvinnelige kriminelle. Ifølge demonstrantene betyr overrepresentasjonen av menn på kriminalitetsstatistikken i realiteten et yrkesforbud for konservative kvinnelige muslimer, som ikke kan ha fysisk kontakt med menn.

Slike bilder vil konservative muslimske politistudiner gjerne se flere av. Denne kvinnen ble arrestert for å ikke ha levert tilbake biblioteksbøkene sine (helt sant, uten lygekors). (Foto: litandmore/Flickr).

Slike bilder vil konservative muslimske politistudiner gjerne se flere av. (Foto: litandmore/Flickr).

– I Norge er fem av seks lovbrytere menn. Skal dette liksom være likestilling? fnøs talskvinnen for demonstrantene i sin appell utenfor Stortinget.

Demonstrantene krever at Stortinget legger til rette for økt kriminalitet blant norske kvinner, for eksempel ved å kriminalisere løsaktighet og Grete Waitz-løpet. – Et annet strakstiltak vil være å senke den kriminelle lavalderen til 8 år, siden det fortsatt er greit å ta på gutter inntil de får hår på tissen.

– Hvis vi ikke får flere kvinnelige lovbrytere, kan vi ikke gjøre jobben vår. Skal vi gjøres til annenrangs politifolk bare fordi vi har religiøse tvangstanker? spurte hun til bifallende nikk fra de frammøtte.

Flere andre marginaliserte søkergrupper til Politihøgskolen holdt støttemarkeringer torsdag kveld. En gruppe klaustrofobikere gikk rundt med plakaten “Kriminaliteten ut av trange bakgater!”, mens en gjeng med blivende undergrunnsnarkospanere med Tourettes syndrom krevde “Flere hørselshemmede heroindealere”.

Knut Storberget ønsket ikke å kommentere spørsmålet, ettersom det torsdag kveld var uklart hvilken av partene i saken som hadde den største Facebook-gruppen.