(Flickr/CC/mill56)

Birgit Strøm styrte i mange år FNs Sikkerhetsråd etter egne luner og innfall. (Flickr/CC/mill56)

En ny bok avslører hvordan dokketeaterutøver og storspion Birgit Strøm brukte sine hånddukker til å styre norsk og internasjonal samfunnsliv på.

Disse kjente nordmennene er egentlig dokker som var kyniske brikker i den tilsynelatende elskelige og folkekjære dokketeaterutøveren Birgit Strøms internasjonale maktspill:

Ole Gunnar Solskjær hadde aldri scoret så mange mål om ikke Birgit Strøm hadde styrt overstegsfintene hans og på den måten sikret spillesyndikater i Singapore store gevinster.

Aleksander Rybak hadde aldri klart å synge og spille fele, samt støtte Hviterusslands diktator Lukasjenko samtidig om det ikke hadde vært for Strøms finmotorikk.

Petter Stordalen er faktisk flere dokker og bare slik kan han tilsynelatende være tilstede overalt samtidig. Hans stakkato stemme, uvørne kroppsmotorikk og ustadige investeringer avslører tydelig at han styres av en dokketeaterutøver.

Knut Arild Hareide var egentlig et kassert førsteutkast av Titten Tei som ble brukt til et pauseinnslag på et fordums Krf-landsmøte og som Lars Korvald oppfostret som en sønn.

Og Onkel Lauritz var på video. I CIAs arkiver. Som KGB-medløper.