MGP-vinner Didrik Solli-Tangens utspill om at han er en “helt vanlig gutt” opprører vanlige gutter over hele Norge: – Jeg tror ikke Didrik har peiling på hva det vil si å være en helt vanlig gutt i 2010, sier en fortvilt Geir Hansen (19) fra Aurskog/Høland.

De vanlige guttene Geir, Per og Jon avviser at de har noe med GP-Didrik å gjøre.

De vanlige guttene Geir, Per og Jon avviser at de har noe med GP-Didrik å gjøre.

– Vi vanlige gutter har sloss å en årrekke for å få anerkjennelse for vår helt vanlige livsstil: blå McGordon jeans, snus, kort ved ørene, firer på tentamen, helgefyll, tidlig sædavgang og vanlige, halvpene kjærester.  I dag skal jo alle liksom skille seg ut. Det er ingen respekt for oss uten særpreg lenger. Så kommer det en kladd i hvit dress og sparker oss mens vi ligger nede og blør, sier en opprørt Hansen.

– Didrik. Hva faen er det for slags navn? Ingen vanlige gutter jeg kjenner heter Didrik, påpeker Geir. Kameratene Per og Jon rister samtykkende på hodet – ingen av dem kan huske å ha møtt en vanlig gutt ved navn Didrik. Jon påpeker på sin side at dersom Didrik hadde dukket opp på den helt vanlige Aurskogpuben med hvit dress, hadde det “høyst sannsynlig resultert i skambank”.

Hansens familie har vært vanlige gutter i generasjoner. Faren, Geir Hansen (39), er langt nede etter Didrik-hetsen: – Akkurat føles det som om alle timene jeg har tilbrakt med Dire Straits har vært til ingen nytte, sier han oppgitt til Opplysningskontoret. Han har blitt nødt til å sykmelde seg fra sin vanlige jobb som følge av oppstyret.

Hansen ønsker nå å benytte medieoppmerksomheten rundt Didriks utspill til å skape mer bevissthet rundt vanlige gutters livsstil. I følge Hansen møter nemlig vanlige gutter mye uvitenhet og fordommer ute blant folk: – En vanlig myte er at vanlige gutter har noe med “folk flest” å gjøre, sier han. – Er det noen vi hater, er det folk flest. Jævla tapere, fnyser han og sparker i grusen.