Hele Facebook-gruppa “Nei til de grufulle monstermastene i Hardanger!” flyttes nå over til “Haha, sjøkabler sier du, nei det blir altfor dyrt, det har vi sagt hele tiden!”. – Vi gjør oppmerksom på at folkemeningen har snudd, og at de som fortsatt er imot utbyggingen i Hardanger nå offisielt er å regne som imbesille idioter og undermålere, sier folk flest.

Foto: Tsaarni/OK (Flickr/CC).

Navneendringen er den siste i en rekke av folkeaksjoner med justert retning. Tidligere har gruppa “La den lille, søte, flinke Maria Amelie få lov til å bli” skiftet navn til “Send den løgnaktige tøsen tilbake der hun kommer fra!”. “Støtt munkenes protest i Burma” endret nylig også navn til “Hvor faen er Burma?”.

Gruppen “Nei til skyhøye strømpriser!” skifter på sin side navn til “Nei til forurensende gasskraftverk!” i mars hvert år.

Førstelektor ved Institutt for vitenskap ved Høgskolen i Kvinesdal Torodd Wæhler-Bjugn er ikke overrasket. –  Siden de fleste saker har to sider, er det rasjonelt å protestere litt for den andre siden når man går lei av den første, forklarer han. – Man får to fakkeltog til prisen av ett. Ingen husker hva du har sagt for to uker siden uansett.

– Det viktigste er at folk får oppfylt to grunnleggende behov: Å  protestere og å si “hva var det jeg sa”. Sjansene for det siste er jo dobbelt så store hvis man har protestert begge veier, påpeker han.

Medlemmer som er uenige i navnebyttet bes melde fra, fortrinnsvis skjerpe seg, snarest.

Tagged with →