Årets VM-konkurranse i hopp ble historisk: Kong Harald skrev ut siste side i den tusende kladdeboken med navnene til undervektige mellomeuropeere, hopplengder og stilkarakterer.

Foto: takleven/Flickr/CC.

– Hans Majestet er virkelig imponerende sportsinteressert, sier medlem i VM-komiteen Geir Brandtzæg, som står ved siden av Kongen på alle VM-arrangementene.

Brandtzæg har hatt mange muntre øyeblikk med Hans Majestet på tribunen.

– Jeg tror ikke jeg tar for hardt i om jeg sier at han skjønner reglene i samtlige VM-øvelser, hevder han.

– Her om dagen var det ingen av oss på ærestribunen som klarte å komme på hvordan vinneren av kvinnenes langrenn skulle kåres – det har jo vært så mange regelendringer de siste årene. Men heldigvis hadde vi Kongen der. “Det er den som kommer først i mål”, sa han. Så utrolig innsiktsfullt og presist.

– Nei, den kongen vår, altså, framholder Brandtzæg.

Timene på tribunen med den utrolig sportsinteresserte kongen har ikke forløpt uten dramatikk: – Her om dagen måtte vi bruke noe av Hans Majestets te for å løsne ordfører Stangs tunge fra en glidelås på Hans Majestets rygg.

Kladdebøkene står sirlig oppstilt i et eget rom på slottet, som også inneholder 700 permer med skøyterundetider, 300 bokser med passeringstider fra Kollen-femmila og 34 årganger av bladet Boing.

Det har tatt anslagsvis 10 årsverk å fullføre samlingen av sportsresultater, som en hver med et minimum av kompetanse i Google-søk vil kunne finne fram til på under en time.

Dronning Sonja sier til Opplysningskontoret at hun er positiv til kongens hobby: – Det sto mellom dette og å samle på bilnummer, og da fremsto nok dette som det tryggeste alternativet, understreker hun.

Tagged with →