Full av oppdemmet virkelyst satte avtroppende helseminister Bjarne Håkon Hanssen i ettermiddag i gang et større oppussingsprosjekt på familiens bad. Hanssen møter nå kritikk for å forlate arbeidet midt i en avgjørende fase.

Slik så Bjarne Haakon Hanssens bad ut i kveld. Foto: gonomad.com/CC.

Slik så Bjarne Haakon Hanssens bad ut i kveld. Foto: gonomad.com/CC.

I følge øyenvitner på stedet skal Hanssen ha hakket løs samtlige gulv- og takfliser, forsøkt å utvide badet med flere meter ved å rive en vegg med øks, og gått løs på gulvet i entreen med motorsag med den langsiktige ambisjon å legge inn fuktsperre. Etter å ha kuttet over et rør med påfølgende vannlekkasje, valgte imidlertid Hanssen å innstille arbeidet.

– Jeg føler at jeg har gjort det jeg kan best – å sette ting i gang. Nå er jeg ikke motivert til å fortsette, så da får det være opp til andre å ta arbeidet videre, sier Hanssen til Opplysningskontoret i kveld.

Den tidligere helseministerens kone skal ha påpekt at Hanssen så sent som 10 minutter før den nevnte lekkasjen hadde lovet å fullføre arbeidet. Hanssen avviser kritikken: – Det var en bitteliten hvit løgn, og det skal være en glede å legge meg fullstendig flat ved første anledning, uttalte Hanssen idet han henter en boks øl og setter seg foran TV’en. – Synes ikke dere også at CSI Miami blir bedre for hver reprise?

Det er ventet at Hanssen forblir i denne posisjonen inntil karantenetiden utløper rundt påsketider.