Helseminister Bjarne Håkon Hanssen understreker at Regjeringen har full kontroll over svineinfluensaen og at det ikke er noen grunn til å få panikk helt ennå. – Vi kan produsere en vaksine på seks måneder, og da vil vi ha mer enn nok til å fullvaksinere de som fortsatt måtte være i live.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen ønsker ikke å bidra til unødige bekymringer. - Men dette kan være en god uke for å be en venn du har sviktet om unnskyldning, la deg døpe og tenke seriøst over fordelene ved organdonasjon, sier Hanssen. (Illustrasjon: Opplysningskontoret).

Hanssen ga også praktiske råd om hvordan man bør forholde seg ved sykdomsmistanke: – Hvis du skulle få influensasymptomer, vil jeg på det sterkeste advare deg mot å bevege deg i nærheten av stortingskantina, regjeringskvartalet og kanskje særlig Trostesvingen 9 på Vindern. Dette er ekstremt farlige områder for svineinfluensasmittede, påpeker Hanssen, som heller anbefaler smittede om å gå langt inn i skogen og slå seg hardt i hodet med en hammer.

Helseministeren reiste en advarende, PVC-innpakket pekefinger mot å la frykten og svartsynet ta overhånd: – Her i verdens beste land finner vi alltid noe å klage over, sier Hanssen. – Hvis jeg først skulle dø, ville jeg valgt svineinfluensa tusen ganger framfor å eksempelvis skulle langsomt bli kvelt i mine egne ekskrementer.

Hanssen benyttet også anledningen til å lansere Aps nye slagord – “Arbeiderpartiet: som hånd i hanske”. Slagordet innebærer at alle partiets tillitsvalgte vil benytte trelags steriliserte neoprenhansker når de håndhilser på velgerne fram mot Stortingsvalget i høst.

Hanssen kunne også avsløre at Arbeiderpartiets stortingsgruppe nå innleder valgkampen med et tre måneder langt seminar på den ubebodde stillehavsøya Tuvaluvis. Arbeiderpartiets kommunikasjonsavdeling har imidlertid bestemt at en partidelegasjon bestående av Sylvia Brustad, Knut Storberget, Saera Khan og Jan Bøhler i samme tidsrom skal på studietur for å lære om landbruksnæringen i Mexico.