Køen av folk flest som vil kjøpe råd av Carl I. Hagen strakte seg i ettermiddag fra Burson Marstellers lokaler på Skøyen til langt opp i Groruddalen.

I køen treffer vi det konkrete hverdagsmennesket Gunnar Karlsen (42): – Det er fantastisk at Carl nå gjør kompetansen sin tilgjengelig for folk flest, sier Karlsen. Karlsen har regnet ut at trygda denne måneden vil holde til tre timer Carl I. Hagen-råd og muligens en pakke Eventyrblanding. Hverdagsmennesket sier han vil be Hagen om råd til hvordan han kan bruke kommunikasjon effektivt for å endre sin “usedvanlig irriterende” kones atferd og holdninger.

Alenemoren Linda Pedersen (32), som ble gravid i ung alder med flere menn og valgte å bære fram barna, ventet også i køen med tre skrikende, ustelte lausunger på armen: – Kjæresten min Ronny (35) har påpekt at jeg har blitt vel høy på pæra i det siste, sier hun. – Han mente noen timer med Carl var det som skulle til for å realitetsorientere selvbildet mitt, siden det har hatt begrenset effekt å banke fornuften inn i meg.

Midt i en gruppe av opprømte samiske masochister og somaliske selvhatere finner vi også taktekker Brian Berg (53), som opprinnelig hadde planer om å selge sin Honda Civic 94-modell på finn.no. – Men Carl får jo prospektet sitt som hovedoppslag i alle medier hver gang han selger noe, så denne gangen tenkte jeg at jeg heller skulle benytte meg av hans kommunikative kompetanse.

En annen som har møtt fram for å få råd fra Carl I. Hagen er paranoide Petter Blindvold (24). Blindvold har lenge ergret seg over at ingen synes å ta forfølgelsen av ham alvorlig: – Når jeg påpeker at alle er ute etter å ta meg, blir jeg tvangsinnlagt. Når Hagen gjør det samme, blir han kalt en genial kommunikator. I paranoide miljøer har han derfor blitt noe av en levende legende, som jeg tror vi alle har mye å lære av, sier Vold, før han roper indignert bakover i køen at de må finne seg noen andre å forfølge.