Så var ikke Høyre tom for politiske idéer likevel. Etter intens leting på Høyres Hus har en endelig funnet en ferdighetsknappenål i høystakken. Nå skal Høyre motivere elevene med knapper, mens lærerne skal betales med glansbilder.

Høyre mener samfunnet må være villig til å godta flere druknede nordmenn når svømmeknappen gjøres om til matteknappen. (Flickr/CC/What's on my mind)

Høyre mener samfunnet må være villig til å godta flere druknede nordmenn når svømmeknappen gjøres om til matteknappen. (Flickr/CC/What's on my mind)

Høyres Thorbjørn Røe Isaksen og Ine Marie Eriksen Søreide ønsker seg mer konkurranse i skolen. Etter modell av svømmeknappen skal en rekke ferdighetsknapper ivareta elevenes motivasjon. Den såkalte matteknappen var et av forslagene.

Det norske svømmelandslaget, som for tiden konkurrerer i svømme-VM, skal være svært oppbragt over at svømmeknappen gjøres om til matteknappen.

– Spesielt etter at Høyres plan om bunnfradraget har redusert vannstanden i norske basseng, sier svømmeforbundet i en kommentar.

Skeptiske nerder
Til og med de unge mattegenier selv er skeptiske.

– Mattenerder er gjerne preget av dårlig kroppsmotorikk. Vi er vel den gruppen som har aller mest behov for en motivasjon for å øke våre svømmeferdigheter. Vi føler at Høyre her leker med livene våre, uttaler Halldor Kvitnes (14). 

Etter det OK kjenner til skal en gruppe nerder på matteleir i Sykkylven vært døden nær, da de prioriterte derivatregning foran livredningskurs. Da kanoen deres kantret, sluknet jubelen over den nye matteknappen brått.

Politiske kommentatorer spekulerer i om partiets vrange holdning til svømmesporten stammer fra tiden da Arbeiderpartiet stjal deres klær mens de badet. Enda mer kontroversiell er imidlertid idéen om å betale lærerne med glansbilder.

– Dette er vel og merke meget pene og blanke glansbilder, påpekes det i en pressemelding fra Høyres Hus, hvor det også vises til et vellykket prøveprosjekt med utdeling av engleglansbilder på prinsesse Märthas engleskole.

Den fremste utmerkelsen skal etter det OK forstår være dannelsesknappen. Denne skal tildeles for 25 meter pugging, 75 meter konservering, 100 meter kunnskapsløfting og 200 meter hiving i kalosjan.

Skuffelsen var stor hos Røe Isaksen og Eriksen Søreide da idéen om ferdighetsknapper ikke selv oppnådde ferdighetsknapp i en kåring på Høyres Hus. Det ble med “hederlig omtale” denne gang. For tyvende gang på rad vant Per Kristian Foss både gull, sølv og bronse for sin idé om lavere skatter.

Partileder Erna Solberg har nå bedt om at det opprettes en egen selvdestruksjonsknapp for internt partibruk.

Tagged with →