På tross av gjentatte advarsler fra moren Ellen (42), ble lille Halvgeir (16) fra Trøgstad sånn forrige tirsdag.

Lille Halvgeir (16) har lært seg å høre på mamma nå. (Foto: al unisono/CC).

Lille Halvgeir (16) har lært seg å høre på mamma nå. (Foto: al unisono/CC).

– Halvgeir har alltid likt å eksperimentere med ulike grimaser, på tross av mine advarsler om at han kunne bli sånn, forteller den fortvilede moren. – Så, på tirsdag, midt under Paradise Hotel, låste plutselig ansiktet hans seg i et ironisk ”hæ?”.

Gestaltpsykolog Herman Frodith sier til Opplysningskontoret at det er mange flere som har blitt sånn enn vi tror: – Her er det utvilsomt store mørketall, hevder han.

I følge Frodith rammer tilstanden blindt og i alle samfunnslag: – Det er ingen tvil om at Petter Stordalen hadde hatt en betydelig mer avslappet ansiktsmuskulatur i dag om han hadde hørt på moren sin. Prinsesse Astrid skal ha blitt sånn allerede i fireårsalderen da hun ble tvunget til å ta tranen sin. Og Morten Harket hadde vel det vi kan kalle hell i uhell, da han ble sånn i en fase han anstrengte seg for å se intellektuell og tankefull ut.

På tross av daglige, fortvilte telefonhenvendelser fra Bjarne Håkon Hanssen, som skal ha blitt sånn i et forsøk på å presse 11 knackwurst samtidig inn i munnhulen, står legevitenskapen fortsatt uten spor i jakten på en effektiv behandling for lidelsen.