EBU har besluttet å tildele seieren i Eurovision Song Contest til Norge først som sist. – Norske medier pleier alltid å være ekstremt nøkterne i sine vurderinger av sitt lands vinnersjanser. Vi ser derfor ingen grunn til å kaste bort alles tid når de allerede har slått fast at Rybak kommer til å vinne konkurransen lett, påpeker EBU-talsmann Svante Svälgberg, som ser fram til å påbegynne vodkafylla litt tidligere enn planlagt på lørdag.

EBU forventer at Europas TV-seere setter pris på å få vite vinneren uten å måtte lide seg gjennom to timer med eksalterte samtaler mellom pinlig oppspilte programledere og den språksvake dattera til kringkastingssjefen i samtlige tidligere Warszawapakt-land.

Vertslandet Russlands president Dmitri Medvedjev gratulerte i dag Rybak med seieren, og roste ham for å ha skrevet en ”relativt uhomsete vinnermelodi”. Medvedjev påpekte samtidig at alminnelig gjestfrihet tilsier at også taperlandene får framføre sine bidrag siden de likevel har reist den lange veien. – Vårt folks tålmodighet har blitt prøvd før. Slik vi klarte oss gjennom vinterkrigen og Stalingrad, skal vi også klare tre minutter med ”The Toppers” fra Nederland.

Også Russlands sosietet trykker den nybakte Eurovision-vinneren til sitt bryst: – Jeg bare elsker det lille feletrollet og de søte sprellemennene som har kledd seg ut som Pinocchio, sier den forholdsvis nyrike Ljudmila Musorova (23). Musorova uttrykker likevel en viss skuffelse over at det ikke er mulig å kjøpe og frysetørre Rybak for deretter å bruke ham som hagegnom.

Et annet sted i Moskva oppsto det kaos på kjøpesenteret Dorogoje Gavno da det oppsto rykter om at Rybak var blitt observert der mens han kjøpte tannkrem. Folkemengden måtte imidlertid gå skuffet hjem da det viste seg at det bare var en ung Elvis Presley på besøk fra det hinsidige med en plan for å stanse global oppvarming, rapmusikk og bloggen til Trine Grung.

Midt i Rybak-feberen som herjer Moskva finnes det imidlertid fortsatt enkelte svarte hull av uvitenhet. Moskovitten Aleksej Kakapisov (43) svarte i dag på direkte spørsmål fra VG Netts reporter at felepartiet i ”Fairytale” var ”atonal feleonani”, “guttural kulokk” og “grønnjævlig Riverdance-plagiat”. Hans kone Galina (39) hevdet på sin side hardnakket at hun aldri hadde hørt om den norske verdensstjernen. Det åpenbart sinnsforvirrede paret ble raskt tatt hånd om og ført bort av kvalifisert helsepersonell.