Utnevnelsen av kronprins Haakon til rådgiver for næringsministeren representerer et nytt skritt i det stadig nærmere forholdet mellom kongehus og plebeiere. For å gjengjelde folkets gode hensikter, har slottet nå besluttet å tilby Trond Giske fast tjeneste ved hoffet.

Giske i sitt nye arbeidsantrekk som muntrasjonskonsulent.

Giske i sitt nye arbeidsantrekk som muntrasjonskonsulent.

Giske skal ifølge Slottet fungere som ”muntrasjonskonsulent” i kongelige sammenhenger. – Det er viden kjent i hele kongeriket at Trond alltid har en god replikk, en liten trøndertrall eller sågar en tryllekunst på lager i lystig lag, sier førstekonsulent ved slottet Bjørnar von der Brandtzæg. – Og det er ingen hemmelighet at småprinsessene finner det dypt fascinerende å klaske på den blanke issen hans, utdyper han.

Trond Giske ser fram til å komme enda nærmere kongehuset: – Hele livet har jeg fått høre at jeg ikke er god nok for de kongelige, at jeg er for tynn i håret, for trøndersk, for kåt. Men nå er jeg så nærme at jeg nesten kan lukte det, ja, smake det! sier Giske i en kommentar til Opplysningskontoret i dag, idet han krøller de lange, knoklete pianofingrene.

I følge anonyme kilder skal Giske i formiddagstimene ha blitt observert i korridorene til Næringsdepartementet, ikledd sitt nye arbeidsantrekk og ropende: – Kæm e kongen? Kæm e kongen?