Store kraner måtte til for å få alle pengene på plass i operabygningen. Heldigvis satte det hjulene i gang igjen i anleggsbransjen. (Flickr/CC/Seansie)

Store kraner måtte til for å få alle pengene på plass i operabygningen. Heldigvis satte det hjulene i gang igjen i anleggsbransjen. (Flickr/CC/Seansie)

– Forfriskende, var kommentaren fra mangemilliardær Bill Gates etter en lengre lunsjdukkert blant norske kroner og øre. Statsminister og badekamerat Jens Stoltenberg hadde for anledningen fylt Den norske operaen i Bjørvika til randen med den norske oljeformuen.

– I love Norwegian money!

Den gjestende amerikanske IT-milliardæren fikk ikke fullrost den norske oljeformuen nok.

– Jeg har nå reist rundt i verden og badet i mange pengebinger, men den norske var helt spesiell. Arabiske oljeformuer blir ikke det samme. Kontroversene rundt handlingsregelen gjør det ekstra pirrende å svømme omkring i disse pengene. I hvert svømmetak lå det penger nok til å fengsle lovløse innvandrere og bygge eldre- og sykehjem i alle norske bakgårder, påpeker Gates og tar et godt tak om statsministeren, for anledningen i like badebukser.

– Jeg synes det er urimelig at statsminister Stoltenberg kritiseres for ikke å ha fulgt valgkampløftet om å fylle opp norske skolers svømmebasseng. I disse finanskrisetider er det jo vanskelig å fylle alle disse bassengene med penger. Hva er alternativet? Vann? Det ville jo ødelagt Norges gode omdømme som rik og gniersk, understreker Gates og rister en gammeldags spesidaler ut av det ene øret.

Tagged with →