Fremskrittspartiet vil innføre sanksjoner mot fattige og arbeidsløse ikke-vestlige innvandrere. – Nå må det bli en slutt på at innvandrerne tjener seg rike på å være fattige, sier en for anledningen klinkende edru nestleder i Frp Per Sandberg.

Khalid Mohammed vurderer å slutte å være fattig hvis Frp får det som de vil. - Vi får se, sier han. - Fattigdom er mer enn en hobby for meg, det er en livsstil.

Den krigstraumatiserte afghanske flyktningen Khalid Mohammed vurderer å slutte å være fattig hvis Frp får det som de vil. - Vi får se, sier han. - Fattigdom er mer enn en hobby for meg, det er en livsstil. (Foto: Vilhelm Sjostrom/Flickr/CC).

Sandberg sier videre: – De andre partiene har forgjeves prøvd å løse fattigdomsproblemet ved å tilby utjevning og velferdsløsninger. Men vi har lagt alle bløthjertede sosionomutredninger til side og brukt sunt bondevett. Og hva sier det? At ild må bekjempes med ild, at minus og minus gir pluss, at nød lærer naken kvinne å spinne og at de første skal bli de første og de siste skal bli de siste. Det er barnelærdom, sier Sandberg.

– Det er en kjent sak at de fattige ikke-vestlige innvandrerne er fattige og ikke-vestlige bare på pur faen. Hvis vi tar fra dem velferden skal du se de tar seg sammen og slutter med å være begge deler, sier Sandberg.

Khalid Mohammed (37), som flyktet fra Afghanistan for et par år siden, medgir til Opplysningskontoret at han kjenner mange innvandrere som dyrker sosial nød som livsstil. – Jeg, for eksempel, ble fattig fordi alle vennene mine gjorde det samme. Du blei liksom ikke akseptert på gata i Kabul hvis du ikke var analfabet og krigstraumatisert, sier Mohammed til Opplysningskontoret i kveld.

– Det er innlysende at hvis det ikke lønner seg med sosial nød lenger er det jo bare å slutte med dette fattigdomstullet, avslutter Mohammed, som kommer til å flytte til Frogner og søke opptak på masterstudiet i Business Management ved BI dersom Frp får gjennomslag for sanksjonene sine.

Tagged with →