Frps sjefsstrateg Kyle-Stanley Jacobsen fortviler:  – Etter de siste dagenes utspill fra Julie Voldberg, som mente folk i bomullklær ikke kan kritisere pelsnæringen, og Kristin Clemet, som mente at helsevesenet er som apartheid, er vi ikke i tvil lengre. Høyrekvinnene hadde fått kloa i vår oppfinnelse “Analogalizer 2000”.

Sjefsstrateg Kyle-Stanley Jacobsen fra den interne lanseringen av "Analogalizer 2000" i fjor høst. (Flickr/CC/Wondermike)

Sjefsstrateg Kyle-Stanley Jacobsen beskriver oppfinnelsen som selve nøkkelen til Frps suksess. Men nå er den borte vekk.

– Den forsvant sporløst fra våre lokaler i forrige uke, forteller Jacobsen. Han tegner og forklarer ivrig hvordan oppfinnelsen virker.

Mistenkelig
– Om vi for eksempel hadde skrevet inn meldingen “Kritiserer pelsnæringen”, så ville maskinen matet ut meldingen “Går selv i bomullsklær”. Akkurat det Julie Voldberg uttalte til mediene. Dette er mer enn mistenkelig.

Jacobsen viser også til en annen Høyre-kvinne, Kristin Clemet, sin uttalelse om at den norske velferdsstaten “minner om apartheid”, siden så mange private aktører ikke får lov til å drive sykehus, skoler og eldrehjem.

– Dette lukter “Analogalizer 2000” lang vei.

Folder
Jacobsen henter ned fra hyllen en folder med påskriften “Ferdigproduserte analogier”.

– Her er en bunke med siste måneds produksjon, sier han og leser:

– “En kan ikke kjempe for fattige barn i Norge, når andre barn i verden er fattigere.” Og denne er min personlige favoritt: “En kan ikke være for fred i verden, men mase og grine og bære seg hele tida”, humrer han, før han blir alvorlig.

– For Siv Jensen var dette tyveriet som julekvelden på kjerringa mot strømmen. Beklager, men uten “Analogalizer 2000” har jeg lett for å surre med analogiene mine.