Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Eriksen beroliger uskyldige afghanere med at Norge selvsagt vil gjøre opp for seg når de tar livet av uskyldige afghanere. GeelmuydenKiese har sagt seg villig til å frigjøre krefter fra Berit Kjølls posttraumatiske terapiprogram for å styrke medieprofilen til drepte Choras etterlatte familie.

(Flickr/CC/Zoriah)

(Flickr/CC/Zoriah)

– Dette er fåmælte nomader vi har med å gjøre. Det er ikke lett for dem å være slagferdige i medieintervjuer, understreker forsvarsministeren.

-Familien har nok med å hente vann i den lokale brønnen. Andre må sørge for å ivareta deres image.

Strøm-Eriksen er tydelig imponert over jobben GeelmuydenKiese (GK) har gjort med Berit Kjøll.

– Kort tid etter at hun hadde kastet bort milliarder av skattebetalernes penger, var igjen hun kledelig tilstede på premierefester. Slikt er ikke gratis.

Strøm-Eriksen vil nå bevilge standardsatsen fra Statens omdømmekrisekasse på 740 000 kroner. Etter det OK kjenner til planlegger GK å sende det samme teamet som behandlet Kjøll. Imidlertid skal Kjøll inntil videre kun være i stand til å gi avkall på påkledersken, rosenterapauten og aforismemakeren sin.

Forsvarsdepartementet forklarer at drapet på den uskyldige afghaneren var en misforståelse basert på at offeret passet beskrivelsen på en skummel terrorist soldatene hadde sett en amerikansk tv-dokumentar om.

Les også: Taliban-soldater sendes ikke hjem – fryktes drept av norske soldater