Det norske forsvaret legger om strategien i Afghanistan. – Siden vi ikke er i krig og kan bruke kuler og krutt, måtte vi tenke annerledes. Holdningskampanjen “Demokrati etter vestlig modell er sunt og digg” var avsluttet, derfor kjøpte vi opp restpartiet av velferdsfeller etter NHOs årkonferanse og har plassert dem ut på strategiske steder, sier forsvarsattaché Bjørnar Brandtzæg.

Oberstløytnant Kleiveland trekker ut sikringen i velferdsfellen på det livlige torget i Meymaneh. (Flickr/CC/Granitegrok)

Brandtzæg viser stolt fram et eksemplar av de overdimensjonerte musefellene som er lagt ut over store deler av Meymaneh.

– Vi hadde opprinnelig kjøpt opp lenestolene som NHO har brukt i sine feller, men det ga null resultat. Blant talibansoldatene ble de kalt slitne 70-talls Stresslesser de ikke engang ville møblert skyttergravene sine med, forteller Brandtzæg.

– Vi har derfor lagt ut andre lokkemidler i stedet. Populære gjenstander har blant annet vært NAV-skjema N-1623b, taxiløyver og boka “Sex i Koranen” av Jon Gelius.

Informasjonsrådgiver Nic. Münthe i NHO forteller at arbeidsgiverorganisasjonen vil ersatte velferdsfellene med en ny kampanje hvor Eivind Hellstrøm reiser rundt på arbeidsplasser og skjeller ut arbeiderne for å være late slabbedasker uten arbeidsmoral.

Tagged with →