Gjennom et hastevedtak i FN får fans av engelsk fotball endelig gjennomslag for sine historiske krav om eget hjemland. Dermed slipper den hardt pressede folkegruppen å vandre over hele verden og utkjempe fotballkamper mot andre land for retten til å utøve sitt levesett.

Engelske fotballfans ser fram til endelig å kunne ikle seg sin nasjonaldrakt også til hverdags. (Flickr/CC/Shine2010)

Til tross for at fans av engelsk fotball i alle år har hevdet at England er fotballens hjemland, har denne folkegruppen til nå ikke vunnet internasjonal aksept. FNs generalsekretær Ban ki-Moon forklarer det slik:

– Det var etter fotballkampen mot Tyskland at FN innså graden av undertrykkelse fans av engelsk fotball led under. Det internasjonale samfunnet kan ikke lenger sitte stille og se på at engelsk fotball dømmes av en mann som ikke kan se og trenes av en mann som ikke kan snakke.

Nabokrig
Landområdet som FN har tilgodesett fans av engelsk fotball er den værutsatte holmen utenfor kysten av Wales, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch. Wales har sammen med den andre nabostaten, Skottland, allerede erklært krig mot den nyopprettede fotballøya, og i øyeblikket er en bataljon med Haggis-kokker på vei mot grensen.

Fans av engelsk fotball er idag spredt over hele jorden og bare i Norge teller denne folkegruppen flere titusener personer. En gledestrålende Geir-Åge Rotnæs fra Kyrksæterøra møter OK i sokkelleiligheten han disponerer på foreldrenes gård.

– Dette er som en drøm som går i oppfyllelse. Nå er jeg endelig fri til å leve ut min livsstil og innerste lengsler. Vi som er fans av engelsk fotball er krigstrette etter år med internasjonale fotballkamper og stadige tilbakeslag. Nå ser vi fram til å synge våre sanger, henge opp våre fotballplakater og diskutere rykter om spillertransaksjoner i Premier League i fred og ro.