Møtet med elektronikkbransjen ble et sjokk for førstegangsflatskjermkjøper Margaret Stiansen

OVER KNEIKA: Etter fire redselsfulle uker med TV uten blomsterpottestøtte kan Andebukvinnen Margaret Stiansen endelig smile. (FOTO:psd/flickr/CC)

OVER KNEIKA: Etter fire redselsfulle uker med TV uten blomsterpottestøtte kan Andebukvinnen Margaret Stiansen endelig smile. (FOTO:psd/flickr/CC)

– Jeg fikk problemer med TVen i begynnelsen av mai og mot slutten av sommeren ble det så ille at politikernes argumenter ikke lenger lot seg skille fra hverandre når jeg forsøkte å følge med på valgkampsendingene, forteller Stiansen.

Etter å ha forhørt seg hos nermeste elektronikkforetning ble hun rådet til å kjøpe en 52″ full HD skjerm med fire HDMI innganger og ambient backlight fordi det angivelig skulle være billigere enn å spesialbestille nytt billedrør til hennes 16″ Goldstar fra 1986.

Vel hjemme i Andebu kom sjokket. Fjernsynet hadde ikke støtte for blomsterpotteplassering.

– Hvem har hørt om TV uten blomsterpotte? spør Stiansen surt. Ingen i Andebu har TV uten blomsterpotte! Det er vel noe nymotens bytull. TV uten blomsterpotte er som kaffe uten Petterøes og stuevegg uten klokkestreng.

Etter flere søvnløse netter bestemte Stiansen seg for at den sosiale ydmykelsen ville bli for stor om noen skulle se hennes blomsterpotteløse TV-apparat.

– Jeg gjorde slik vi pleier å gjøre på bygda, gravde dritten ned i hagen bak huset.

At hun nå lever med et ødelagt TV-apparat hvis hovedfunksjon er heklebrikke- og blomsterpottestøtte kan hun leve med.

– Det viktigste er ikke hva som er på TV, men hva som er PÅ TVen, avslutter Stiansen før hun fortsetter å hekle nok en klokkestreng med lofotfiskemotiv.