Vertsmor Pytten Preutz (47) avviser at familien har neglisjert kulturdelen av au pair-programmet til Mirasol Pagsisihan (19). – Jeg har latt henne høre på P2 så mye hun vil mens hun vasker klosettet, hevder hun.

(Foto: gdpaule/Flickr/CC)

Au pair-ordningen er et kulturutvekslingsprogram som gir unge mennesker sjansen til å oppleve et fremmed land ved å bo trygt i en vennlig og åpen vertsfamilie.

– “Au pair” betyr jo “på likefot”, smiler Pagsisihan forsiktig.

Hun har arbeidet hos familien Preutz på Uranienborg Terrasse de siste to årene: – Det har vært veldig spennende. Ikke minst på fredager, når Mr. Preutz pleier å fortelle meg om jeg får beholde oppholdstillatelsen en uke til.

Etter å ha arbeidet 14 timer om dagen for 2500 kroner i måneden i to år, sier hun at hun har lært en hel del om Norge.

– Man lærer jo fort hvor nøyaktig man må være med støvtørkingen i Norge for å unngå å få juling. Jeg har også lært de viktigste norske uttrykkene, som “unnskyld” og “vær så snill, ikke bind meg fast i potetkjelleren i natt igjen”.  Og siden Mrs. Preutz er alkoholiker, har jeg jo lært en del om norsk drikkekultur, for eksempel.

Vertsmor Pytten Preutz (47) avviser at familien har neglisjert kulturdelen av au pair-programmet. – Jeg har latt henne høre på P2 så mye hun vil mens hun vasker klosettet, hevder hun.

– Men noen blir jo aldri fornøyde. Good help is hard to find, som de sier på Vindern, sier Preutz, som forsikrer at de neste gang kommer til å gå for en nordkoreansk au pair, som kanskje har litt mer realistiske forventninger til komfort og oppvartning. 

Pagsisihan har imidlertid ikke gitt opp håpet om at en omfattende kulturutvekslingsdel er rett rundt hjørnet.

– Jeg lurer jo fælt på hva de har planlagt for noe spennende. De har helt sikkert spart det beste til sist, sier Mirasol. Hun antar at det nå venter en grundig innføring i norsk folkekultur, billedkunst og musikk.

– Kanskje de til og med slipper meg ut av huset, avslutter hun optimistisk.

Tagged with →