Toppfotballsjef Nils Johan Semb er fornøyd med at forbundet endelig har ansatt ny landslagstrener: – Da ingen profesjonelle trenere hadde anledning, så var det sporty av faren til Vegard å ta seg tid til å følge opp gutta.

Soccer Coach

(Foto: Flickr/CC/Scott)

Profilerte trenernavn som Solskjær og Solbakken har allerede sagt nei til jobben, og forbundet jobbet på overtid med å ansette ny landslagstrener i fotball.

Hallstein Forren har ingen erfaring som toppidrettstrener, men har tidligere trent sønnen Vegard Forren på småguttelaget til KIL/Hemne. Han er til daglig forsikringsagent i Trøndelag, men sier han vil gå fra jobben litt tidligere et par dager i uka for å følge opp landslaget.

Sparer penger
– Jeg blir boende i Trøndelag, men tar toget til Oslo én gang i måneden. Forbundet har sagt de skal dekke en miniprisbillett. Jeg gjør uansett ikke dette for pengene, men for å holde kontakten med Vegard og bli bedre kjent med kompisene hans.

Toppfotballsjef Semb er spesielt fornøyd med alle pengene forbundet sparer på kontrakten med faren til Vegard Forren.

– Hallstein har også tilbudt seg å kjøre til bortekamper. Det er fem flybilletter spart bare der.

Offensiv formasjon
Den nye landslagstreneren sier han vil spille i sin vante 3-2-1-formasjon.

– Det er bare sju spillere?

– Det tenkte jeg ikke på! Jeg har aldri trent elleverlag… Ja, da får det bli 3-2-5. Offensiv gladfotball, så får vi heller tåle noen mål bakover. Det viktigste er tross alt ikke å vinne.

Ikke topping
Hallstein Forren vil heller ikke toppe laget.

– Det er ikke rettferdig overfor gutta. Og så vet jeg av erfaring at foreldrene deres blir veldig sure om ikke alle får spille like mye. Akkurat her blir det ingen overgang fra forrige trener, som heller aldri toppet laget.

Tagged with →