Journalister, venner og kolleger rapporterer alle at de forstår Grete Faremo (Ap) betydelig bedre etter ansettelsen av kommunikasjonsmedarbeider Thami Jantjie.

Sørafrikaneren Jantjie har en imponerende CV, og har tidligere hjulpet flere utenlandske presidenter med å gjøre seg forstått.

faremotolk-Det er en ny organisatorisk løsning, en samvirkeløsning vi ikke har hatt tidligere, som skal sikre både bedre samhandling og tryggere agering. Jeg synes vi har hatt et samarbeid som har fungert godt innenfor den rammen det hadde, men nå skal dette struktureres fastere og kompetansemiljøene skal samarbeide. Og dette gjør vi i en rotasjonsordning slik at vi sikrer at også kompetansen stadig oppdateres. Det tror jeg blir bra, sier Faremo til Opplysningskontoret.

Ved hjelp av kommunikasjonsmedarbeider Jantjies gestikulering forstår vi at Faremo prøver å si at hun syntes det var skikkelig døvt å være justisminister, og at hun nå er glad for at hun har fått mer tid til å utvikle gitarspillet sitt.

Jens Stoltenberg kunngjorde i høst at Ap at de skal være et «tydelig opposisjonsparti». Etter at Faremo har fått hjelp, kan han konstatere at hun har gjort store framskritt.

– Det er fortsatt en vei å gå og enkelte misforståelser kan forekomme, innrømmer Ap-lederen. Han peker imidlertid på at fokusgruppeintervjuer tyder på en nær fordobling av forståeligheten i budskapet hennes, fra 1 til 1,93 prosent.

– De mange timene vi har tilbrakt med mimeleken under lystige partisamlinger kommer godt med nå, sier han.

Jantjie uttaler på sin side at han er glad for å kunne bruke flere sider av talentet sitt, etter å ha «snakket for døve ører» i en årrekke.

Tagged with →