Gratulert av et titalls erkeengler kunne en stolt Betzy Kjeldsberg kikke ned fra himmelen i trygg forvisning om at hennes livsgjerninger blir videreført av oldebarnet Siv Jensen. Men Kjeldsberg minner samtidig om at hennes utrettelige kamp for likelønn ikke gjaldt alenemødre, trygdede og fremmedkulturelle.

Som andre gamle damer i gamle dager, var Betzy Kjeldsberg stort sett sur. Men det var før hun hørte om Siv Jensens landsmøtetale. (Flickr/CC/Freeparking)

Som andre gamle damer i gamle dager, var Betzy Kjeldsberg stort sett sur. Men det var før hun hørte om Siv Jensens landsmøtetale. (Flickr/CC/Freeparking)

Det er en synlig stolt Betzy Kjeldsberg som lar seg intervju av OK gjennom Stortingets egen clairvoyant, Saera Khan.

– Ikke bare er jeg glad for Siv fortsetter likelønnskampen, men hun gjør det på mine egne premisser. Det er viktig etablere likelønn mellom kjønnene for å kunne fokusere på det som er viktig – nemlig at forskjellene mellom fattige og rike bevares, sier Kjeldsberg på en sprakete linje fra oven.

– Men i mine dager hadde vi jo ikke alenemødre, trygdede og, ja, de vi kalte sotrør, ler hun noe overbærende.

– Og grunnlovstro som vi var den gangen, trodde vi at vi hadde sikret oss konsitusjonelt mot jøder til evig tid. Og uløkka, vel, vi brukte ikke kleshengere for å henge opp klær den gangen, for å si det sånn. Og ”trygda”, den hevet du på horehuset.

Kvinneaktivisten har følgende formaning til Frps landsmøte:
– Vi kan ikke la det gå inflasjon, verken i økonomien eller i dette med likelønn. Som de sa på min tid: Alle kvinner er like, men noen kvinner er mer like enn andre.

– Men reagerer ikke du som tidligere kommunuestyrerepresentant for Avholdspartiet på Jensens kamp for billig sprit?

– Ikke i det hele tatt. Den gang hadde vi bare sur hjemmebrygg. Klart vi skal kunne nyte dagens kvalitetsvarer, og en skikkelig priskrig er det som skal til for å ta luven av de forbannede svenske koloniherrene.

– Norge er ikke lenger i koloni med Sverige, Kjeldsberg.

– Takk, Gud. Det var vel’a Siv som ordna den biffen, tenker jeg.

Siste utvikling i saken.

Tagged with →