I en liten bygd utenfor Aurskog/Høland har en håndfull familier gått sammen om å danne verdens første monsenist-samfunn. – Vi forsøker å overholde Nina Karin Monsens morallære i ett og alt på en gjennomreflektert og konsistent måte, sier talsmann Brian Flassgård.

Monsenistleder Brian Flassgård passer på å holde avstand til sin menstruerende kone Karinina (Foto: yelahneb/Flickr/CC).

Monsenistleder Brian Flassgård hygger seg med ettermiddagssteiningen sammen med kona Karinina, av Brian for tiden mest omtalt som "tjukkebollafeita" (Foto: yelahneb/Flickr/CC).

Flassgård forteller at monsenistsamfunnet er basert på få, men enkle regler formidlet gjennom Nina Karin Monsens skrifter: – For det første skal vi ikke tukle med Guds skaperorden. Det betyr selvfølgelig totalforbud mot kuk i rompe. Gud ville ikke at vi skulle være knoppskytende engenerasjonsmennesker.

– Men Guds skaperorden må også overholdes på andre områder, for eksempel ved å ikke bruke klær av ulike tekstiler (3.Mos, 19:19), gå utelukkende i hvite klær og smøre olje på hodet (Forkynneren 9:8), ikke dyrke to typer frø i samme åker (3.Mos, 19:19), ikke sitte i en stol der en menstruerende kvinne har sittet (3.Mos, 15:20), og selvsagt å steine de som måtte bryte med noe av dette.

– For det andre setter vi av rikelig tid hver kveld til å skamme oss over det vi har gjort, forklarer Flassgård. – I monsenismen er skyld og skam de viktigste menneskelige følelsene, og de kommer fra kroppen, som “lager lyder og væsker” og er “klinete og ekkel”. Som Mor Monsen sier: “Sjelen er ren, mens kroppen er skitten og forurenset”.

– Den tredje, kanskje viktigste regelen er å såre hverandre så mye som menneskelig mulig. Det krever stort mot av oss alle, men vi gjør menneskeheten en uvurderlig tjeneste. Hvordan skal du finne ut at du er feit og stygg hvis ingen sier det til deg? Noen går gjennom hele livet uten at noen gjør dem oppmerksom på at de har skjev nese eller liten tiss, andre er helt uvitende om hvor verdiløse og imbesile de er.

– Det viktigste er at vi sårer på en presis og konsistent måte. Og jo mer sårende vi er, jo viktigere er som kjent debatten, så her er det bare å kline til.

– Men alt dette virker jo fryktelig alvorlig. Hva gjør en monsenist når han skal more seg?

– Vi har opprettet en liten sædbank bak låven der man kan gå for å få seg et narsissistisk kick, avslutter Flassgård.

———————————————–

Monsen inspirerer Anne Holt

Monsenittsamfunnet sørger for at Monsens bok blir bestselger