Evolusjonen har spilt fotballagentene et puss: Som første representant for fotballspillerarten har Freddy dos Santos nådd utviklingsstadiet som gjør dem i stand til å identifisere agentene som ubrukelige, unyttige parasitter.

Fotballagent Brylgeir Bakfoss omskolerer seg nå til en karriere i en langt tøffere bransje: Sukkertøytyveri fra småbarn.

Fotballagent Brylgeir Bakfoss omskolerer seg nå til en karriere i en langt tøffere bransje: Sukkertøytyveri fra småbarn.

Det dramatiske utviklingsspranget skjer nøyaktig 13.4 år etter at dette ble innlysende for folk flest, mens øvrige velgere forsto dette allerede for 32.4 år siden.

– Dette er den mest dramatiske hendelsen i evolusjonens historie siden sjimpansen Julius sluttet å fôre bendelormen sin med bananer, framhever idrettsevolusjonssosiolog Thure Altshift ved Høgskolen i Kvinesdal.

Fotballagent Brylgeir Bakfoss sier til Opplysningskontoret at selv om de hadde regnet med at evolusjonen før eller senere ville innhente profesjonen deres, hadde ingen trodd at en spiller fra Vålerenga skulle ta det avgjørende steget.

Dos Santos er imidlertid ikke den første fotballspilleren som har ant ugler i mosen. Forsvarsklippen Arne-Bjørnar Kloseth (34), kjent som ”Professoren” etter at han innrømte overfor lagkameratene at han også leste novellene i Aktuell Rapport, ble mistenksom da Bakfoss forhandlet fram den nye 9-årskontrakten hans med Aurskog/Høland Toppfotball II. – Jeg hadde i utgangspunktet håpet å tjene noen kroner på fotballen, men Bakfoss var veldig ivrig på å overbevise meg om at framtida lå i knappe- og glansbildemarkedet, sier Kloseth. – Jeg var litt usikker, men tenkte at det var vel en grunn til at han hadde tjent masse penger og ikke jeg, så han visste vel bedre enn meg hva han dreiv med.

Skepsisen forsvant imidlertid i løpet av den fuktige feiringen av cupseieren over Odd IV, som sendte Kloseths intelligens under den kritiske terskelen der hjernens sensurapparat permanent stenges av. I kveld uttaler en fornøyd Kloseth til Opplysningskontoret at han ved hjelp av Bakfoss har klart å reforhandle avtalen til også å inkludere en slikk med en opsjon på ingenting.

Altshift synes det er vanskelig å forklare hvorfor akkurat dos Santos brøt den historiske barrieren. – Det kan ha en sammenheng med at han aldri ble noen stor hodespiller, påpeker Altshift, som likevel har mer tro på en alternativ hypotese: – Jeg mistenker at dos Santos egentlig er en mutert salsainstruktør.

—-

Siste: John Christian Elden gjør nok et ærlig dagsverk.

Tagged with →