I en overraskende vending har norske biologer identifisert evolusjonens høydepunkt – vestkantrussejentene Ida (19), Nora (19) og Amalie (19). – Får man russeknute for det, eller må man pule noen først, spør Ida i en kommentar til Opplysningskontoret i kveld.

Biolog Dag Hessen ved Høgskolen i Aurskog/Høland bekrefter at russejentene gjennom en lang prosess av naturlig seleksjon nå nærmer seg endestasjonen for menneskelig utvikling.

– Du ser det på de høye kinnbena, det kjøttfulle hoftepartiet og den imponerende shotstoleransen, møysommelig bygget opp gjennom utallige generasjoner med formiddagshvitvin.

Vestkantkvinnen har også uvanlig sterk muskulatur i høyrehånden. – Det er takket være formødrenes iherdige arbeid for senket golfhandikap og jevnlig disiplinering av obsternasige au pairer, påpeker Hessen.

Mange generasjoners utrettelige arbeid med eget utseende har også gitt resultater, i følge Hessen: – Vi regner med at vestkantkvinnene om noen generasjoner blir selvforsynte og kommer til å drite hudpleieprodukter. I tillegg til penger, selvsagt.

Nora (19) er enig i Hessens teori: – Se på russebilen til vår, freksempel, sier hun og peker på venninnegjengens russebil – en 17-seters Hummer limousin med 900 watts forsterkere på taket.

– Den har pappaen min evolusjonert bort til oss.