Bare noen dager etter semesterstart er Märthas engleskole slått konkurs. Samtidig som den massive telefonregningen for intergalaktiske samtaler med engler og døde er sendt til inkasso, får NetCom kritikk for å ha utnyttet kongelige uten virkelighetskontakt.

Abonnementet CrazyTalk har blitt markedsført som høyrisikoabonnement. NetCom lover nå å endre sine rutinene og gå i seg selv. (Foto: OK)

– Vi aner ikke hvem Märtha og hennes partnere har snakket med. Men det vi vet er at røret på satelittelefonen de har registrert hos oss har vært lagt av i timevis om gangen, sier informasjonsrådgiver i NetCom, Sven-Tore Trulsen, som understreker at NetCom er lei seg for å måtte helle blått vann i blodet på prinsessen.

Trulsen innrømmer at tjenesten har vært markedsført som “høyrisikoabonnement med mulighet for eventyrlig avkastning”. Slagordet har vært “Der ingen skulle tru at nokon hadde dekning”. Det var forøvrig denne telefontjenesten tidligere stortingsrepresentant Saera Khan brukte for å kartlegge framtiden.

Gamlemåten bedre
En av Prinsesse Märthas partnere bak Engleskolen, Trulte Kruse, forteller at det var interne uoverenstemmelser over bruken av satelittelefon. Enkelte mente at de bare skulle bruke “gamlemåten” – å holde et tomt glass opp mot taket.

– Det er lett å være etterpåklok. Vi hadde vel uansett vært bedre tjent med den rimeligere telefonpakken NetCom SillyTalk, sier Kruse.

Tagged with →